– Jeg har en god følelse fordi vi har gjort det godt i valgkampen. Nå skal vi høste fruktene av vårt arbeid. Jeg ser et godt resultat for Dansk Folkeparti – det har alle meningsmålinger vist, sier Thulesen Dahl.

Dansk Folkeparti, som er kjent for å ville stenge Danmarks grenser, går kraftig fram på valgdagsmålingene til DR og TV 2 og får rundt 18 prosent av stemmene. Det tilsvarer 32 eller 33 mandater, en framgang på enten 10 eller 11 representanter fra 2011.

– Det er jo fantastisk. Det er det vi har sett på flere meningsmålinger hittil, men vi har ikke turt å håpe på det. Og vi er jo ikke helt sikre ennå, sier tidligere partileder Pia Kjærsgaard.

Partiet lengst til høyre i dansk politikk vil bli en solid maktfaktor i Folketinget, men det har ikke avslørt om det vil inn i regjering med resten av den blå blokken. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.