De siste to månedene har det britiske pundet blitt betydelig styrket mot kronen. Det er en dårlig nyhet for nordmenn som skal feriere i England i sommer.

- Det er ingen tvil om at tallene som har kommet inn i løpet av de siste månedene har overrasket Storbritannia positivt, noe som tyder på at en renteøkning nærmer seg, skriver senior valutastrateg Aurelija Augulyte i Nordea Markets i en oppdatering.

Positive nøkkeltall

Hun peker på ulike faktorer som tyder på at økonomien i Storbritannia er på vei til å bedre seg.

Inflasjonen i landet har tatt seg opp og boligmarkedet har stabilisert seg. Forbruksveksten har vært solid og forbrukertilliten antyder ytterligere forbedringer. Lønnsveksten, og da spesielt reallønnsveksten, har overrasket på oppsiden.

- Nordea venter første renteøkning fra BoE (den britiske sentralbanken) mot slutten av året. Historisk har BoE en tendens til å agere en eller to kvartaler etter Fed (den amerikanske sentralbanken). Vil det kanskje bli annerledes denne gangen? Den britiske lønnsveksten har begynt å passere den amerikanske. Kommunikasjonen fra BoE har i det siste vært optimistisk, understreker Augulyte.

En krone dyrere

Ettersom en renteøkning fra den britiske sentralbanken er i sikte, har det britiske pundet blitt betydelig styrket.

I slutten av april kostet ett pund 1,5100 dollar, nå må du ut med 1,5656 dollar for ett pund.

For to måneder siden fikk du ett pund for 11,32 norske kroner, mens du i skrivende stund må betale 12,32 kroner for pundet.

Onsdag ble pundet imidlertid noe svekket da innkjøpssjefsindeksen viste seg å være svakere enn ventet. Mot kronen ble bevegelsene noe reversert igjen utover dagen.

Følg valutakursene på DN Børs & Marked her(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Boten øker med 110 millioner kroner

Tsipras gir seg på nesten alle punkter

Disse Oslo-boligene falt i pris i juni

Se DNTV: Slik lokker de unge til å spare

Slik lokker de unge til å spare
- Skal du kjøpe bolig i Oslo, bør du starte sparingen nå, er rådet Nordea gir til 18-åringer.
01:47
Publisert: