Hedgefond reduserte for tredje uke på rad sine veddemål på at dollar vil stige i kurs, ifølge den seneste målingen pr 15. desember, før sentralbanken Federal Reserve onsdag avsluttet flere måneders usikkerhet ved å heve styringsrenten, skriver Bloomberg News mandag morgen.

Nyhetstjenesten skriver at dollarindeksen ligger an for sin første månedlige svekkelse siden august, idet markedsaktører forventer at Fed vil avstå fra å øke renten igjen frem til sitt rentemøte i april eller juni.

Klare for å runde av aktiviteten

Euro er mandag marginalt endret etter at nasjonalforsamlingsvalget i Spania søndag endte uten noen klar majoritet, som følge av at statsminister Mariano Rajoys konservative parti Partido Popular mistet mer enn en tredel av sin støtte.

Nykommere fra anti-innstrammingspartiet Podemos og det liberalistiske partiet Ciudadanos vant til sammen 109 av de 350 setene i den spanske nasjonalforsamlingen.

- Dollar trekkes ned av stemningen blant investorer som gjør seg klare for å runde av aktiviteten for året, etter at hovedbegivenheten som har drevet dollaren oppover, er overstått, sier Takao Hattori, senior investeringsstrateg i Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities i Tokyo, til nyhetstjenesten.

Trygg å plassere i

Han fremholder at dollar fortsatt vil være godt understøttet, ettersom den er den eneste valuta store pengeforvalterne som pensjonsfond kan føle seg trygge på å plassere i.

Dollarindeksen, som måler den amerikanske valutaen mot seks andre hovedvalutaer, har falt 1,5 prosent til 98,693 denne måneden, etter å ha steget 4,5 prosent de foregående tre månedene.

Hedgefond reduserte i løpet av uken frem til 15. desember sin netto kjøpsposisjon med 71.554 kontrakter til 226.590. Dette var den største nedgangen for en enkelt uke siden 19. juni.

Tall Bloomberg News har sammenstilt, viser at det er 50 prosent sjanse for at Federal Reserve hever renten på sitt møte i april, og at det er 68 prosent sjanse for en renteheving i juni.

En euro koster nå 1,0859 dollar, mens du i starten av desember fikk en euro for 1,0540 dollar. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også på DN.no:

Blatter og Platini blir utestengt i åtte år

Nordmann tiltalt for grov skatteunndragelse

Tildelt kontrakter for 200 millioner

Se DNTV: Slik reddet han stueplanten «Benny»

Slik reddet han stueplanten «Benny»
Se det intrikate systemet dataingeniør Pedro Dias har laget for å sørge for at «Benny» får riktig mengde vann og sollys.
02:37
Publisert: