Dollaren styrkes markert etter at jobbrapporten fra amerikanske myndigheter fredag viste at det var overraskende sterk utvikling i arbeidsmarkedet i oktober.

Antall sysselsatte utenfor jordbrukssektoren i USA, såkalte nonfarm payrolls steg til 271.000 i oktober, mens arbeidsledighetsraten var 5,0 prosent.

På forhånd var det ventet at Arbeidsmarkedsrapporten ville stige 185.000 i oktober 2015, ifølge estimater innhentet av Bloomberg News.

Ledighetsraten var ventet til 5,0 prosent.

Den kraftige jobbveksten sendte dollaren umiddelbart sterkere. Mot kronen ble dollaren rundt 12 øre dyrere i løpet av sekunder.

En dollar koster i skrivende stund 8,67 kroner. Dette er det dyreste nivået på nesten 14 år. Vi må tilbake til april 2002 for å finne forrige gang dollaren var like dyr.

Dollaren styrkes også med rundt 1,4 prosent mot euro. I skrivende stund må man ut med 1,07 dollar for en euro. Det er det laveste kursen har vært siden slutten av april i år.

Les også:

Seniorøkonom: «Saftig» jobbvekst i USA

Her er sjefene i Kunnskapsdepartementet på vei ut fra Økokrim

Se DNtv: Fem styrkeøvelser for en strammere kropp

Fem styrkeøvelser for en strammere kropp
Skal fettet bort, må muskelmassen opp.
02:31
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.