Pundet har blitt svekket betydelig etter at det ble kjent at Storbritannia skal forlate EU.

Mandag falt pundet til det svakeste nivået mot dollaren på mer enn 30 år.

Også mot kronen har pundet blitt svekket. Et pund koster nå 11,32 kroner, mens du torsdag i forrige uke måtte ut med 12,20 kroner for et pund.

Både DNB Markets og Danske Bank Markets har oppdatert sine valutaprognoser som følge av brexit-resultatet.

Pundet kommer til å bli betydelig billigere fremover, ifølge de reviderte prognosene. Til høsten venter begge meglerhusene at pundet vil koste like over ti kroner. Det er to år siden sist pundet var så svakt mot kronen.

Tror på rentekutt i Bank of England

DNB Markets venter at pundet vil falle ytterligere gjennom sommeren.

Meglerhuset ser for seg at Bnak of England (BoE) vil kutte renten til 0,25 prosent i august, og tror ikke en renteheving før i 2019.

Samtidig tror økonomene at den europeiske sentralbanken (ECB) fra desember vil øke sine obligasjonskjøp fra 80 til 100 milliarder euro per måneden.

- Den japanske og sveitsiske sentralbanken vil svare på videre appresieringspress mot sine valutaer ved å intervenere, og ikke ved ytterligere rentekutt, skriver sjeføkonom Øystein Dørum i DNB Markets i sin morgenrapport tirsdag.

Meglerhuset fastholder sin prognose på Norges Bank. Økonomene venter et kutt til 0,25 prosent i desember, for så en uendret rente ut 2019.

Dette er DNB Markets' oppdaterte valutaprognoser:

Tror på null-rente i Norge

Økonomene i Danske Bank Markets venter også at Norges Bank vil kutte renten i september til 0,25 prosent. Så ser de for seg at sentralbanken vil kutte igjen i desember til 0,00 prosent.

Meglerhuset fremholder at Norges økonomi vil bli negativt påvirket av brexit, som følge av svakere vekst hos våre handelspartnere. Dermed mener meglerhuset det vil bli viktigere å bevare en svak valutakurs.

Dette er Danske Bank Markets' oppdaterte valutaprognoser:

Følg markedet med DN Investor

Les mer på DN.no:

Splittelsen i eget parlament gjør at britene kan ende opp med en ny folkeavstemning om EU, ifølge eksperter. - Alt er mulig

Skal bli Volvos viktigste modell allerede i år

Ble størst i verden på to år: Runder milliarden på innleide piloter dnPlus  (DN+)

«Stavanger trenger en plan. Eller høyere oljepris»: Oljehovedstaden i trøbbel dnPlus  (DN+)

Her er mastergradene som gir jobb. Og det er en overraskende gruppe som er på lønnstoppen: De sikre mastergradene dnPlus  (DN+)

Anbefalt av DNtv:

Alpine helvetesuker
Se de norske alpinstjernene tynes for å bli best i verden
04:42
Publisert:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Offshore-lønninger og Statoil-kritikk. Konkurransedirektørens bank-bekymring. Og om sannsynligheten for et nytt rentekutt.

Brexit-spesial:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.