Sentralbanksjef Mario Draghi i Den europeiske sentralbanken ECB la torsdag frem en hel meny av tiltak. ECB kutter rentene, øker de månedlige  verdipapirkjøpene og starter en ny runde med billiglån til bankene.

Da tiltakspakken ble kjent klokken 13.45 i ettermiddag førte den til en umiddelbar svekkelse av euroen. På det meste var euroen svekket med rundt 1,5 prosent mot dollar.

På pressekonferansen etter rentebeslutningen sier imidlertid Draghi at sentralbanken nå ikke ser behov for å kutte renten ytterligere, slik utsiktene er nå.

- Rentene vil bli veldig lave i lang tid, og godt forbi horisonten til verdipapirkjøpene. Fra dagnes perspektiv, og med hensyn til de tiltakene vi har iverksatt, ser vi ikke et behov for å kutte renten ytterligere. Men nye fakta kan endre synet, sier Draghi på pressekonferansen, ifølge TDN Finans.

Etter at euroen først falt til 1,082 dollar på det laveste, handles den nå til 1,1039 dollar. Det betyr at den felleseuropeiske valutaen er sterkere enn før tiltakspakken ble kjent.

Les mer: - Ganske kraftfulle greier

Les også:

New Zealand kutter renten

Oljefondet ut av 54 kullselskaper

Facebook kjøper Snapchat-konkurrent  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv: - Man begynner å få en viss tiltro til at vi har sett bunnen i oljemarkedet for denne gang
- Man begynner å få en viss tiltro til at vi har sett bunnen i oljemarkedet for denne gang
DNs kommentator Bård Bjerkholt om oljeprisen og norsk økonomi
02:15
Publisert: