Torsdag kveld svekkes kronen som følge av et fall i oljeprisen.

Like før klokken 21.00 kostet euroen igjen over ni kroner, før bevegelsen reverserte noe.

I skrivende stund må du ut med 8,97 kroner for en euro.

Siden onsdag kveld har euroen blitt ti øre dyrere mot kronen.

Oljeprisen har falt etter at USAs utenriksminister John Kerry gikk til kraftig angrep på kritikerne av atomavtalen med Iran da han redegjorde for avtalen i Kongressen.

Prisen for et fat nordsjøolje har torsdag falt med rundt én dollar. I skrivende stund koster et fat nordsjøolje 55,28 dollar.

Forsvarte avtalen

Torsdagens høring var den første i Kongressen om atomavtalen, og Kerry ble møtt av republikanske politikere som hevdet han hadde blitt «flådd» og «holdt for narr» av iranske forhandlere.

Kerry svarte at man ikke kan lukke øynene til det faktum at Iran besitter betydelig kunnskap om kjerneteknologi.

– Vi kan ikke bombe vekk den kunnskapen. Heller ikke kan vi sanksjonere bort den kunnskapen, sa Kerry i forsvar av avtalen som gir internasjonalt innsyn i Irans atomprogram i bytte mot oppheving av sanksjoner.

Obama vil nedlegge veto

Ordvekslingen i Kongressen torsdag markere starten på de 60 dager Kongressen har til å godta eller avvise avtalen mellom Iran og seks stormakter, inkludert USA.

Republikanerne har flertall i begge Kongressens kammer og kan trolig vedta en avvisning av avtalen, muligens med stemmene til enkelte demokrater.

Obama har imidlertid gjort det klart at han vil nedlegge veto mot en slik avvisning, og det er lite trolig at motstanderne av avtalen kan mønstre de to tredeler av medlemmene i begge kamre, noe som trengs til å overkjøre et slikt veto.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.