Det internasjonale valutafond (IMF) godkjente onsdag en videreføring av den gjeldende sammensetningen av kurven av reservevalutaer, noe som innebærer at kinesiske yuan ikke inkluderes i kurven før tidligst om et år.

Det skriver The Wall Street Journal torsdag.

IMF kunngjorde onsdag at fondets styre har godkjent et forslag fra administrasjonen 4. august i år om å utsette den revurderingen som skal skje hvert femte år i kurven av reservevalutaer med spesielle trekkrettigheter (SDR).

Revurderingen vil ifølge kunngjøringen skje innen utgangen av 2015, og endringen i kurven er utsatt fra 31. desember 2015 til 30. september 2016. En eventuell inkludering av yuan blant SDR-valutaene vil dermed først kunne skje fra oktober 2016.

I tidlig handel torsdag svekkes yuan med rundt 0,09 prosent mot dollar, til tross for at den kinesiske sentralbanken oppjusterte den daglige referansekursen med 0,08 prosent til 6,3915 yuan pr dollar, skriver Bloomberg News.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.