Den kinesiske sentralbanken skal ha avsluttet den markedsbaserte mekanismen for landets valutakurs. 4. januar skal myndighetene ha vendt tilbake til å sette valutakursen selv.

Det skriver Wall Street Journal, som siterer ikke navngitte kilder med nære bånd til sentralbanken.

I desember skal president Xi Jinping ha sagt til medlemmer av kommunistpartiet at kinesiske finansmarkeder og regulerende myndigheter var «umodne».

Yi Gang, visesentralbanksjef i Kina, uttalte i april at «markedet fremdeles er den viktigste faktoren» når det gjelder fastsettelse av yuan-kursen. Etter det Wall Street Journal erfarer setter sentralbanken nå den daglige retningen for valutaen ved å alternere mellom å sette dens verdi mot dollaren og en valutakurv.

Den kinesiske sentralbanken har ikke besvart avisens forespørsler.

Senere i år vil yuan bli en offisiell reservevaluta, etter at Det internasjonale valutafondet har godtatt at den inngår blant valutaene med «spesielle trekkrettigheter».

Les også:
Bankansatte har fått ulovlige pengegaver fra eiendomsmeglerne
Har ikke klart å finne en ny revisor
Brennhet budrunde ga prisrekord på Torshov-leilighet (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.