- Bevegelsene er store, sier valutastrateg Magne Østnor i DNB Markets.

Kronen styrkes etter at Statistisk sentralbyrå publiserte oljeinvesteringstellinger for 2016.

Les saken her: Oljeinvesteringene flater ut neste år

Tidligere fredag morgen måtte du ut med 8,84 kroner for en euro og 7,88 for en dollar

I skrivende stund får du en euro til 8,69 kroner og en dollar til 7,74 kroner.

Følg alle valutakursene her.

Østnor peker på at tallene som ble publisert var bedre enn ventet.

- Vi er ned ti øre mot euro. Vi regnet med at markedet satt på tå og hev i forkant av disse tallene. Vi forventet 167 i antatte investeringer neste år. Det er klart at hvis det var forventningene er det ikke rart at vi ser reaksjoner i valutamarkedet, sier han.

Ifølge Østnor må vi se på kronebevegelsene nå i lys av bevegelsene som har vært tidligere denne uken.

- Her er det mange som tidligere har ligget posisjonert for en sterkere krone, og som de siste ukene har blitt tatt ut. Hvis man er av den oppfatning at dette her endrer forventningene til Norges Bank, så er det ikke rart, sier han.

«Ikke stort nok»

Østnor tror imidlertid ikke dagens oljetall vil endre sentrakbankens avgjørelse om rentekutt.

- Dette er ikke stort nok, og tallene er fortsatt usikre. Denne statistikken er en vanskelig type statistikk, den revideres mye gjennom året. Vi tror ikke dette endrer hva Norges Bank gjør neste uke. På marginen gir dette en noe høyere rentebane, men det rokker ikke ved det faktum at de kommer til å kutte, sier han.

Tror du disse kronebevegelsene blir reversert?

- Nei, det er jeg ikke sikker på. Et kutt har egentlig vært forventet lenge. Men det gjenstår å se hvordan bevegelsene blir videre. Hvis kronen styrker seg betydelig frem mot rentemøtet, så kan vi få en reversering. Jeg tror fortsatt det er potensiale for en sterkere krone fremover, til tross for rentekutt fra Norges Bank, understreker Østnor. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNTV: Dette sier du til dine ansatte i nedgangstider

Dette sier du til dine ansatte i nedgangstider
Her er kommunikasjonsekspertenes beste råd til bedriftslederne.
02:59
Publisert: