Kredittvurderingsbyrået Moody's gjentar Norges Aaa-kredittvurdering med stabile utsikter.

Gjentakelsen kommer etter at oljeprisfallet utløste et behov for en vurdering. Oljeprisfallet finnes ikke å ha påvirket Norges kredittprofil, ifølge en melding fra byrået fredag kveld.

Kredittvurderingsbyrået viser til at Norges økonomiske motstandsdyktighet støttes av en betydelig grad av diversifisering, samt av fleksibel finans- og pengepolitikk.

Videre vil Norges finanspolitiske rammeverk og statlige investeringsfond dempe virkningen av lave oljepriser på regjeringens finansielle styrke, fremgår det.

Moody's vurderer imidlertid nedgradering av kredittvurderingen til Saudi-Arabia og Russland, grunnet fallet i oljeprisen de seneste årene.

Saudi-Arabia har i dag en Aa3-vurdering, mens Russland har en Ba1-vurdering, fremgår det av en melding fra kredittvurderingsbyrået fredag kveld.

Vurderingen ventes å fullføres i løpet av to måneder.

Følg markedet på DN Investor

Les også:   Statoil dropper ulykkesrigg dnPlus

- Vi begynner å se at produksjonsnivået i USA går nedover

  Asia i dag: Nye stormkast i vente

Engelsk skaper trøbbel på norske arbeidsplasser

Se DNtv: Selger blåbærteknologi for over en halv millard til tyske kjøpere
For 15 år siden starte Sjur Svaboe selskapet Medpalett.
Torsdag ble blåbær-selskapet solgt for en halv milliard kroner.
01:53
Publisert:
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.