I morgentimene fredag svekket den allerede svake kronen seg ytterligere mot de største valutaene. Ved 10-tiden ble kronen handlet for 9,12 for en euro.

Utover dagen har det derimot vært store bevegelser, og i skrivende stund koster en euro 8,76 kroner. Så sterk har ikke kronen vært mot euroen siden midten av desember i fjor.

- Det er en spesiell grunn til det. Og det er møtet mellom finansministeren, statsministeren og sentralbanksjefen, sier valutastrateg Magne Østnor i DNB Markets.

Se liste over alle valutaene her.

Utlendinger

Ifølge ham er dette møtet bakgrunnen for både svekkelsen tidligere fredag og styrkingen utover dagen.

- Da jeg hørte at de skulle ha møte i dag, tenkte jeg at det møtet kommer det ikke til å komme noe som helst ut av, det er mer et oppdateringsmøte. Jeg tror veldig mange her hjemme tenkte det samme, sier Østnor.

Han forklarer at det er utlendinger som står bak handlene som styrker kronen.

- Særlig London-banker. Som ikke sitter med den samme informasjonen og forståelsen som oss. Her så man for seg at det kunne komme hastetiltak enten fra regjeringen eller sentralbanken, og det bidro til kronesvekkelsen i morgentimene.

Tynt marked

Imidlertid ble en såkalt krise avvist av finansminister Siv Jensen (Frp).

- Da reverseres kronesvekkelsen og vel så det, understreker Østnor.

Markedet er fortsatt tynt og en liten handel vil skape store bevegelser.

- Dette skjer i et klima hvor volatiliteten er høy og spreddene er store. Det går mye på lave volum. Det er bakteppet for dagens bevegelser, sier valutastrategen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også på Dn.no:

Nordea-topp til Danske Bank

- Dette er ingen krise

- Opec snakker oljen ned