Den norske kronen styrket seg mot svenske kroner etter inflasjonen i Sverige i januar var lavere enn økonomene hadde ventet på forhånd.

Inflasjonen i januar i Sverige var ned 1,2 prosent fra desember, som tilsvarer et fall på 0,2 prosent på årsbasis. Ifølge estimater SME Direkt har hentet inn var det ventet et fall på 0,9 prosent over måneden og stige 0,1 prosent på månedsbasis.

LES OGSÅ: Prisene faller kraftig i Sverige

Den norske kronen har styrket seg 0,6 prosent mot svenske og krysset handles tirsdag formiddag til 0,9358. Mot euro og dollar styrker den norske kronen seg også noe.

Svenske kroner svekker seg rundt fire øre mot euro og krysset noteres til 8,8970.

Norske utenrikshandelstall for januar publiseres tirsdag og Nordea Markets er spent på å se om BNP-veksten kan få litt hjelp av at nettoeksporten utom olje begynner å ta seg opp etter den kraftige depresieringen av kronen og etter at veksten er kommet tilbake i Eurosonen.

Investorsentimentet i Tyskland og eurosonen ventes å få oppmerksomhet i rente- og valutamarkedet tirsdag sammen med britiske inflasjonstall og konjunkturindeksen fra New York-området.

Den japanske sentralbanken besluttet å holde renten og verdipapirkjøpene uendret på møtet tirsdag, men doblet finansieringen av lånefasiliteter.

LES OGSÅ:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.