Dollar handles onsdag morgen nær et to måneders toppnivå mot yen, før amerikanske makrotall denne uken.

Bloomberg News fremholder at en rapport fra ADP Research Institute onsdag ventes å vise økt tilgang på nye stillinger i det amerikanske arbeidsmarkedet, mens nøkkeltall torsdag og fredag ventes å vise økt styrke i henholdsvis amerikansk tjenestesektor og amerikansk sysselsetting.

- Dollaren er supersensitiv overfor makrotall, nå som den amerikanske sentralbanken har forsøkt å veilede markedene med tanke på når den vil oppjustere rentene, sier Chris Weston, sjefstrateg i IG i Melbourne, til nyhetstjenesten.

Han mener at investorer ikke ønsker å havne på etterskudd, dersom det kommer virkelig sterke sysselsettingstall fra USA fredag.

- Dette vil kunne bli en katalysator for langsiktig oppgang, sier Weston.

Euro ble sent tirsdag kveld notert til 1,3793 dollar, mens dollar ble handlet for 103,65 yen. Onsdag morgen er valutakryssene på henholdsvis 1,3808 dollar og 103,78 yen.

Kronen er onsdag morgen svekket med nesten halvannen øre mot euro, til 8,2512, sammenlignet med nivået ved stengetid for Oslo Børs tirsdag. I samme tidsrom er kronen svekket med om lag en halv øre mot dollar, til 5,9756.

Les også:
Ett land skal opp, ett land skal ned
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.