Kronen styrkes umiddelbart etter at Norges Bank besluttet å holde styringsrenten uendret på 0,75 prosent.

Like før rentebeslutningen ble kjent kostet en euro 9,59 kroner. I skrivende stund koster en euro 9,42 kroner.

Kronen styrkes også mot dollaren, som kostet 8,82 kroner før rentebeslutningen ble kjent. Nå koster en dollar 8,68 kroner.

Mot pundet ble kronen også umiddelbart styrket med rundt 15 øre. Et pund koster i skrivende stund 12,98 kroner.

Følg utviklingen i valutakursene her.

Fortsatt i kuttmodus

- Det var jo usikkerhet om denne beslutningen. Markedet hadde ikke priset inn dette fullt ut, sier valutastrateg Magne Østnor i DNB Markets om styrkningen.

Han er overrasket over at sentralbanken ikke kuttet styringsrenten. 

- Det er ikke før ut i andre kvartal neste år at et rentekutt er fullt ut tatt inn i banen deres, sier Østnor til DN.

- Vi ser en sterkere krone nå. Men dette betyr at Norges Bank vil være i kuttmodus også neste år, legger han til.

Valutastrategen viser til Norges Banks rentebane som viser en sannsynlighet for at sentralbanken kan kutte enda en gang i andre halvdel av 2016.

- Vi får en svakere krone lengre enn vi har sett for oss, sier Østnor.

Stor usikkerhet

Det har vært stor spenning knyttet til torsdagens rentemøte. På forhånd ventet 11 av 20 økonomer at sentralbanken ville holde renten uendret, ifølge TDN Finans. I markedet var det priset inn 40 prosent sannsynlighet for et rentekutt, ifølge Nordea Markets.

De siste ukene har vært turbulente for den norske kronen.

Kraftige fall i oljeprisen kombinert med et tynt marked har ført til at kronen har blitt handlet innenfor intervallet 9,26 til 9,60 mot euroen bare i løpet av de siste ti dagene.

I forkant av rentemøtet varslet valutaanalytiker Camilla Viland i DNB Markets at kronebevegelsene kom til å bli store enten Norges Bank ville kutte renten eller ei.

- Vi vil få store bevegelser i kronen uansett hva de gjør. Usikkerheten knyttet opp mot møtet er såpass stor og markedene er så tynne, sa Viland til DN onsdag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også på DN.no:

Oljeprisen faller videre etter renteheving

Nå har Telenor nådd 200 millioner kunder

Asia i dag: Drukner i kontanter

Se DNTV: Trump til DN: Jeg elsker Norge!

Trump til DN: -Jeg elsker Norge!
Ny tv-debatt mellom de republikanske presidentkandidatene Donald Trump og Jeb Bush i natt. DN spør Trump om de stadig tøffere angrepene fra Bush. «Han må gjøre det. Han gjør det så dårlig på målingene. Jeg ville gjort det samme», svarer Trump.
01:27
Publisert: