Bankers morgenrapporter tyder på usikkerhet om utviklingen i norsk industriproduksjon for februar. Konsensus er uendret på månedsbasis, og SEB antyder en kronereaksjon dersom tallet torsdag klokken 10:00 skulle overraske.

«Vårt estimat, som ligger over konsensus, baseres på en reaksjon etter det store fallet i januar. Disse tallene har en tendens til å variere mye på månedsbasis, og det er vanskelig å komme med sterke konklusjoner for BNP-vekst eller pengepolitikk, men en overraskelse vil kunne føre til en kronereaksjon», heter det i morgenrapporten fra den svenske banken.

Handelsbanken Capital Markets har forventninger om nullvekst i industriproduksjonen på månedsbasis, etter et overraskende stort fall på 1 prosent i januar.

«Vi tror ikke at oppgangen i januar markerer at bunnen er nådd. Når det er sagt, kan det likevel se ut til at tempoet i den kvartalsvise aktivitetsnedgangen for leverandørindustrien har dempet seg noe», sier Handelsbanken i sin morgenrapport.

SEB fremholder at onsdagens referat fra rentemøtet i den amerikanske sentralbanken Federal Reserve i mars, viser at det var forskjellige synspunkter i spørsmålet om en endring på det kommende aprilmøtet

«Gå-sakte-strategien vant frem til slutt. Det er i første rekke usikkerhet om det globale økonomiske bildet som hindrer en renteheving for øyeblikket, og vi venter fortsatt en heving i september», sier SEB.

Banken peker på at Det internasjonale valutafonds (IMF) nye globale prognoser 12. april vil være av interesse i denne sammenheng.

Kronen er torsdag morgen styrket med om lag to øre mot euro, til 9,46, sammenlignet med nivået da Oslo Børs stengte onsdag. Mot dollar er kronen i samme tidsrom styrket med nesten seks øre til 8,28.

Følg markedene med DN Investor

Les også:

Asia i dag: Kinas vanskelige dilemmaer

Nederlandsk nei til EU-avtalen med Ukraina

 

Gjør seg klar til ti timer med staking
For ti måneder siden brakk han ryggen. I helgen går han Nordenskiöldsloppet, et 220 km ultraløp på ski
02:29
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.