Sveriges sentralbanksjef Stefan Ingves mener styrkelsen av den svenske kronen i desember risikerer å sette inflasjonsoppgangen i fare. Sentralbanken fortsetter derfor å ha høy beredskap for å intervenere på valutamarkedet.

Det sier han onsdag, ifølge en pressemelding fra Sveriges Riksbank.

- Den senere tidens styrkelse av kronen skaper risiko for inflasjonsoppgangen. Om valutakursen styrkers tidligere og raskere enn prognosen, blir det vanskeligere å få opp inflasjonen mot målet. Riksbanken er derfor beredt til å intervenere på valutamarkedet når vi vurderer det som nødvendig, sier Ingves ifølge meldingen.

I meldingen understrekes det at Riksbanken ikke har et mål for valutakursen, men at kronens verdi mot andre valutaer ansees som en viktig faktor for inflasjonsestimatet.

Inflasjonen i Sverige stiger, men har i lengre tid vært under målet på to prosent, fremgår det.

Svenskekronen er blitt svekket rundt seks øre mot euro etter at meldingen ble kjent. Det tilsvarer rundt 0,4 prosent. Mot norske kroner er den svenske svekket med rundt 0,5 prosent. 100 svenske kroner koster i skrivende stund 104,23 norske. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også på DN.no:

Gigantisk ordresmell i Brasil

Nordmenn frykter de får dårligere økonomi neste år

Partnerbytte fjernt for Venstre-lederen

Se DNTV: - Jeg er sikker på at vi vil vinne, rett og slett fordi våre verdier er overlegne

- Jeg er sikker på at vi vil vinne, rett og slett fordi våre verdier er overlegne
Jens Stoltenberg om året som NATO-sjef.
02:56
Publisert: