Norske kroner er blant valutaene som er markert svekket mot britiske pund de siste dagene.

Pundet er styrket etter uttalelser fra USAs president Barack Obama i helgen om at det kan ta ti år for Storbritannia å fremforhandle en handelsavtale med USA dersom landet forlater EU.

Storbritannias befolkning har i en folkeavstemning 23. juni i år mulighet til å stemme for en britisk utmeldelse av EU, en såkalt «brexit».

- Pundet ble styrket på håp om at Storbritannia blir værende i EU etter advarsler fra Obama om en Brexit, skriver valutaanalytiker Camilla Viland i en oppdatering fra DNB Markets mandag.

Siden torsdag morgen er pundet blitt nær 28 øre dyrere. Et pund handles mandag ettermiddag til 11,90 kroner, mot 11,62 kroner torsdag.

Les mer: Sjefanalytiker: «Brexit» kan gjøre det veldig vanskelig for Norge i den situasjonen vi er i nå

Pundet er også styrket mot blant annet amerikanske dollar over helgen. Ifølge Financial Times er pundet mandag på det sterkeste nivået mot dollar på ti uker.

Etter at meningsmålingene lenge viste relativt jevn fordeling mellom tilhengere og motstandere av EU-medlemsskap, har målingene de siste ukene gått i retning av et flertall for fortsatt medlemsskap.

Ifølge bookmakeren Ladbrokes har sjansen for en britisk Brexit blitt redusert fra 34 til 29 prosent etter Obamas uttalelser i helgen, skriver FT.

Meglerhuset BNP Paribas skriver i en oppdatering at det lenge har ment at den forestående folkeavstemningen har ført til en overdrevet svekkelse av den britiske valutaen.

- Britiske pund vil derfor trolig ta seg opp igjen på målinger som svinger i retning av at Storbritannias nåværende medlemsskap i EU forlenges, skriver meglerhuset ifølge Financial Times.

Følg markedet med DN Investor

Les også: Fredriksen-topp går av

Riggtallet faller

DN Ekspress: Asia-børser ned før nytt Japan-sjokk

Nå slår Cruz og Kasich seg sammen mot Trump (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Prince-fans i sjokk: - Jeg kunne ikke tro det. Han var her på lørdag og spilte.
Gråtende fans har møtt opp utenfor artistens studio og hjem etter at Prince ble funnet død.
01:13
Publisert: