I sin morgenrapport viser banken til at markedet priser inn et rentekutt fra Norges Bank på 20 basispunkter i september, og rundt 45 basispunkter innen juni 2016.

«Markedet vil kunne oppjustere sine forventninger før september-møtet, og prise inn et kutt på 25 basispunkter på dette møtet, og totalt 50 basispunkter for den kommende 12-månedersperioden. Dette, i kombinasjon med kollapsen i oljeprisene, vil kunne legge ytterligere press på NOK på kort sikt, både mot EUR og USD», heter det i morgenrapporten.

Danske Bank fremholder at AKU-ledighetstallene onsdag formiddag vil bekrefte en svakere trend i det norske arbeidsmarkedet, men at dette allerede er ventet. Konsensus og bankens egne anslag er en ledighet på 4,3 prosent for juli.

«NOKs følsomhet overfor endringer i oljeprisen er meget høy, og amerikanske oljelagertall onsdag ettermiddag vil kunne bli retningsgivende for EUR/NOK, slik de var i forrige uke».

Danske Bank Markets venter at Norges Bank vil kutte styringsrenten med 25 basispunkter i september, «som en endelig forsikring mot sammenbruddet i oljeprisene», fremgår det av morgenrapporten.

Nordea Markets bemerker i sin morgenrapport at AKU-ledigheten har steget betydelig det siste året, og at en ytterligere økning på 1.500 personer ventes i dag.

«Det er imidlertid ikke nok til at arbeidsledighetsraten endrer seg, så vi tror den blir liggende på 4,3 prosent. Norges Bank legger lite vekt på AKU-ledigheten, men har et anslag på 4,25 prosent i gjennomsnitt i år. Det virker optimistisk, men inntil videre ligger ledigheten på deres anslag», sier Nordea Markets.

Internasjonalt er det lite i kalenderen i dag. Fra USA kommer nye ordre på kapitalvarer for juli. Nordea vil fokusere på ordreveksten eks. transport, hvor bankens analytikere venter en liten bedring.

Tysk 10-årsrente steg med 11 basispunkter tirsdag, til 73 basispunkter. Oppgangen på starten av dagen var basert på en positiv Ifo-indeks, før nyheten om rentekutt i Kina virkelig satte fart i markedet.

«Med det har rentemarkedet visket ut mye av fallet den siste tiden som følge av Kina-uroen. Renteoppgangen slo også inn i norske renter. Kurven ble brattere og 10-års swap steg 11 basispunkter», fremholder Nordea Markets.

EURNOK dro også nytte av den positive stemningen i markedet og kom ned til 9,43, sammen med en noe høyere oljepris. Onsdag morgen handles EURNOK på 9,47 og oljeprisen er på USD 43,5/fat. Valutakrysset kan ifølge banken reagere noe på dagens AKU-tall, men oljeprisen vil være den viktigste driveren fremover.

Kronen er onsdag morgen svekket med rundt fem øre mot euro, til 9,4684, sammenlignet med nivået ved stengetid på Oslo Børs tirsdag. Mot dollar er kronen i samme tidsrom svekket med om lag halvannen øre, til 8,2459.

Euro er svekket til 1,1482 dollar, sammenlignet med kursen på 1,1517 dollar i New York tirsdag kveld.

Norske statsobligasjonsrenter med 10 års løpetid sluttet tirsdag på 1,437 prosent, mot 1,300 prosent mandag.

 

Les også: Rett ned på børsen

SAS innstiller flere flyvninger

– En prisøkning vil komme

 

Se også:

Blir kastet ut av Trump-pressekonferanse:

Blir kastet ut av Trump pressekonferanse
Her blir Univision-journalist Jorge Ramos kastet ut fra pressekonferansen med Donald Trump etter et valgmøte i Iowa. Ramos begynte å stille spørsmål før han fikk ordet av Trump noe som resulterte i at han ble kastet ut av sikkerhetsvaktene.
01:54
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.