Ulike land har ulik valutapolitikk. Men få kan nok sammenlignes med Zambias.

President Edgar Lungu (58) ber nemlig gud redde landets svake valuta, kwacha, skriver Bloomberg News.

Derfor utlyste han en nasjonal bønnedag søndag 18. oktober der han oppfordret hele nasjonen til å be for å snu fallet for verdens svakeste valuta, og løse en hel rekke med andre problemer fra stupende kobberpriser til elektrisitetsmangel.

Zambia er Afrikas nest største kobberprodusent og metallet står for 70 prosent av landets eksportinntekter. I hovedstaden Lusaka har innbyggerne måttet tåle strømbrudd på opptil 14 timer i døgnet på grunn av tørke som har tæret kraftig på vannstanden i vannkraftverket Lake Kariba.

Alt stengt

Myndightene instruerte alle barer, nattklubber og underholdningssteder til å holde stengt søndag, mens fotballforbundet i Zambia utsatte alle nasjonale kamper.

Kwachaen har rast 45 prosent mot dollar så langt i år, som er mest av alle de 155 valutaene som Bloomberg følger.

- Vår gud har hørt våre rop; han har tilgitt våre synder, og vi er sikre på at han vil helbrede vårt land da vi står overfor alvorlige sosioøkonomiske utfordringer, sa Lungu til en forsamling på rundt 5000 Zambiere søndag, ifølge aljazeera.com.

Den nye bønnedagen ble tatt godt i mot av folket, blant annet Zambias evangeliske fellesskap (EFZ) som sterkt berømmer beslutningen som vil gi folk i hele landet mulighet til å dedikere sin tid til å be for kjærlighet, fred og fellesskap, skriver lusakatimes.com.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Bruker regel som kun har vært benyttet én gang tidligere

Hårfin valgseier for Lungu i Zambia

 
85 prosents inflasjon i Venezuela