Euro handles mandag morgen nær et bunnivå mot dollar for de seneste to årene, i påvente av en rapport som ifølge økonomer vil vise at tysk næringslivs fremtidstro ble svekket for syvende måned på rad, skriver Bloomberg News.

Den europeiske valutaen er i morgentimene ganske stabil etter å ha blitt svekket mot de fleste andre hovedvalutaer før helgen, i kjølvannet av sentralbanksjef Mario Draghis uttalelser om at den europeiske sentralbanken «vil gjøre det som trengs» for å få opp inflasjonen.

Rådsmedlem Jens Weidman i Den europeiske sentralbanken, skal tale mandag, og økonomene i Danske Bank Markets tror det blir interessant å høres hans tilsvar til «duene». Weidmann har tidligere uttalt at han ikke støtter kjøp av statsobligasjoner.

-Vi opplever en svak tysk økonomi og risiko for desinflasjon. I fravær av snarlige tegn til oppgang i tysk økonomi, har Draghi overtaket, og denne situasjonen peker i retning av ytterligere eurosvekkelse fremover, sier Ray Attrill, leder for valutastrategi i National Australia Bank i Sydney, til nyhetstjenesten.

IFO-indeksen

Den tyske IFO-indeksen mener DNB Markets er det eneste nøkkeltallet av betydning mandag. Indeksen viser tilliten i næringslivet i Tyskland og er ventet å falle fra 103,2 til 103,0 poeng, ifølge estimater innhentet av Bloomberg News.

I slutten av uken kommer en rekke norske nøkkeltall, blant annet Norges Banks Regionale nettverksundersøkelse.

Den norske kronen er mandag morgen svekket med rundt en kvart øre mot euro, til 8,421, sammenlignet med nivået ved stengetid for Oslo Børs fredag. Mot dollar er kronen i samme tidsrom svekket med vel to øre, til 6,794.

Euro er i morgentimene om lag uendret på 1,2395 dollar, etter at markedet i New York stengte på 1,2392 dollar fredag kveld.

Norske statsobligasjonsrenter med 10 års løpetid sluttet fredag kveld på rundt 1,966 prosent, mot 1,964 foregående kveld.

MORGENENS VALUTAKURSER

 

Les også:
Elkem vil kjøpe Rec Solar
Fredriksen bekrefter bud på Norwegian Property
250.000 dansker kan bli ruinert ved sykdom
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.