Den amerikanske dollaren fortsetter å svekke seg mot euro etter at svake nøkkeltall for amerikansk økonomi gjør at forventningen om at Federal Reserves renteheving utsettes øker.

«Skuffende amerikanske nøkkeltall som sår tvil om hvor tidlig Fed vil begynne å heve renten. Dette har svekket dollaren de siste to døgnene. Valutaen ble i går omsatt til sitt svakeste nivå siden januar», skriver DNB Markets i sin morgenrapport.

Fredag kommer både tall for industriproduksjonen i USA og tillitsindeksen fra University of Michigan. Ifølge estimater fra Bloomberg News ventes begge å være uendret på månedsbasis.

Danske Bank Markets viser til at en sterkere dollar har tynget industrisektoren i USA, sammen med svak global etterspørsel, de venter at både industriproduksjonen og tilliten blant forbrukere tar seg opp fremover.

Betydelig effekt

Renten på tiårige tyske statsobligasjoner faller litt tilbake fredag morgen, etter å ha steget markert den seneste tiden. Renten er ned fire basispunkter til 0,66 prosent.

Sentralbanksjef Mario Draghi i Den europeiske sentralbanken sa torsdag at de allerede har sett betydelig effekt av de kvantitative lettelsene.

-Vi har allerede sett en betydelig effekt av tiltakene på eiendelspriser og økonomisk tillit, men det som teller til slutt er at vi ser en ekvivalent effekt på investeringer, forbruk og inflasjon, sier Draghi i følge Wall Street Journal.

Draghi gjentok også at de vil fortsette med programmet frem til de ser en varig justering i inflasjonsbanen.

Svekket krone

Kronen er fredag morgen svekket med rundt halvannen øre mot euro, til 8,3695 sammenlignet med nivået ved stengetid på Oslo Børs onsdag.

Mot dollar er kronen styrket med om lag tre øre i samme tidsrom, til 7,3466.

Euro er i morgentimene styrket mot dollar til 1,1384 dollar, etter å ha sluttet på 1,1410 dollar i New York torsdag kveld.

Norske statsobligasjonsrenter med 10 års løpetid sluttet onsdag på 1,677 prosent, og er handles rundt 1,669 prosent fredag.

 

Les også: - Har svekket seg mye raskere enn vi hadde sett for oss

Her kommer det ingen på visning

Senker boliglånsrenten for «alle»

– Petrobras-korrupsjon for milliarder(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.