Månedstemperaturen for hele landet lå 1,7 grader under normalen, opplyser Meteorologisk institutt. Juni i år var også den 18. kaldeste siden 1900.

Ifølge tallene var det relativt kaldest i Trøndelag, mens noen få stasjoner i Finnmark har hatt temperaturer over normalen. Med normalen menes gjennomsnittstemperaturen mellom 1961 og 1990.

Meteorologisk institutt melder at den høyeste maksimumstemperaturen som ble målt i juni var 26,6 grader, målt 22. juni på Overhalla-Skogmo i Nord-Trøndelag. Laveste minimumstemperatur var minus 10, som ble målt på Juvvasshøe i Lom i Oppland 2. juni.

Forrige måned var også en våt måned. Månedsnedbøren for hele landet var 125 prosent av normalen. Størst avvik fra normalen var det i Trøndelag og Nord-Norge, mens det var relativt tørrest på Østlandet med 80 prosent av den normale månedsnedbøren.

Mest nedbør ble det målt på Lurøy i Nordland, med 292,3 millimeter – noe som er 174 prosent av normalen. I Voss i Hordaland ble det målt 245,9 millimeter regn – som er 246 prosent av normalen.

 

Les også: Hellas' skjebne avgjøres i kveld

Leieprisene i Stavanger har falt med nesten ti prosent

Wikileaks avslører Norges rolle i hemmelige forhandlinger

 

Se også:

Du gir deg lenge før denne suven må kaste inn håndkledet:

Du gir deg lenge før denne suven må kaste inn håndkleet
Sjekk terrengegenskapene til Mercedes' nye stor-suv, Mercedes GLE.
01:31
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.