Tidligere mandag kveld gjorde Financial Times det kjent at kredittvurderingsbyrået Standard & Poor's har satt Tyskland, Frankrike, Nederland, Østerrike, Finland og Luxembourg på negativ kredittovervåking.

Det betyr at landenes topprangering, trippel A (se faktaboks), har en femti prosents sjanse for å bli nedjustert ett hakk til «AA+» i løpet av de neste 90 dagene.

Nå melder Bloomberg TV og Bloomberg News , som viser til to ikke-navngitte kilder, at samtlige 17 land i eurosonen kan få sin rangering nedgradert.

- Negative nyheter vil komme til å fortsette å skape oppturer i obligasjonsmarkedene, i det minste inntil den europeiske sentralbanken rykker inn og avslutter dette rotet en gang for alle. S&P kan tjene til å skremme markedene, men jeg tror ikke vi vil se noen ferske politiske grep utelukkende basert på et kredittvurderingsbyrås mening, sier sjefstrateg for kreditt, Guy Le Bas, i Janney Montgomery Scott til Bloomberg.

Ifølge CNBC vil S&P komme med en offentliggjøring etter at markedene er stengt i USA mandag kveld, som vil si etter klokken 22.00 norsk tid.

Les også:
Seks euroland varslet om nedgradering
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.