Oslo Børs truer John Fredriksens riggselskap Seadrill med bøter på to millioner kroner dagen inntil selskapet byr på alle aksjene i Eastern Drilling.

Seadrill har tidligere bedt om å få utsatt iverksettelsen av tilbudsplikten i Eastern Drilling, men har fått avslag i Børsklagenemnden.

Seadrill skriver i en melding tirsdag at selskapet i løpet av kort tidvil bringe saken inn for retten.



- Utgangspunktet vårt er at vi kjøpte Total Return Swapene (TRS) til rundt 132 kroner. Etter det ble Eastern Drilling tilført en betydelig mengde kapital i form av en emisjon på 90 kroner per aksje, sa Trøim.

- Rent finansanalytisk, dersom man tar andelen av kapitalen som var før emisjonen og ganger den med 132, og andelen som ble utstedt på 90, så ender man på 114-115 kroner per aksje, sa Trøim den gangen.

Milliardbot
Etter at Seadrill i januar i år fikk signaler om at et tilbud på 117,14 kroner per aksje ikke ville bli godkjent av Oslo Børs, uttalte Trøim at Seadrill er beredt til å ta saken helt til toppen av rettssystemet.

- Bommen gikk ned i det øyeblikket man ikke fikk lov til å selge seg ned. Det helt ekstreme i denne saken er at vi faktisk på grunn av mangel på nedsalgsrett de facto er pålagt en bot på én milliard kroner. Det må være den høyeste boten som noensinne er betalt i Norges historie, for å gjøre noe Kredittilsynet ennå ikke har fastsatt om er straffbart, sa Trøim til DN Energi i januar i år.