Åshild Mathisen (41) er ansatt som ny sjefredaktør og administrerende direktør i Vårt Land. Hun kommer fra stillingen som direktør for samfunnskontakt i NRK. Mathisen har bakgrunn som utviklingsredaktør i Vårt Land, kommentator i aviser som VG, DN og Morgenbladet. Hun har også vært kommunikasjonsrådgiver for KrFs stortingsgruppe og politisk rådgiver i Miljøverndepartementet.

-Vi er svært fornøyd med å ha fått en visjonær leder i denne rollen, sier Per Magne Tveiten, styreleder i Vårt Land. Åshild Mathisen har en bred redaksjonell erfaring og har svært god kjennskap til vårt marked. Mediebransjen står overfor store endringer, og vi mener at Mathisen har de beste forutsetninger for å lede Vårt Land inn i en ny tid.

 

Omstridte millioner til Simonnes

Kristenavisens mangeåringe sjefredaktør Helge Simonnes (60) meldte i november i fjor at han ville pensjonere seg fra jobben som sjefredaktør. Til DN sa han at han ikke orket krav om kutt i avisen.

– Jeg er ikke motivert for å gå inn i smertefulle prosesser som jeg ut fra en realistisk vurdering ser vil komme. Det er en epidemi som har rammet mediebransjen de siste 10–15 årene og det er illusorisk å tro at Vårt Land ikke skal bli smittet, sier Simonnes.

Vårt Lands avtroppende sjef­redaktør Helge Simonnes ville ikke la seg intervjue av journalister som var medlemmer i avisens redaksjonsklubb, men uttalte seg i stedet til en av avisens redaktører. Foto: Fredrik Solstad
Vårt Lands avtroppende sjef­redaktør Helge Simonnes ville ikke la seg intervjue av journalister som var medlemmer i avisens redaksjonsklubb, men uttalte seg i stedet til en av avisens redaktører. Foto: Fredrik Solstad (Foto: Dagens Næringsliv)
 

Sluttpakken og pensjonsavtalen til Simonnes, som var 59 år gammel da han meldte fra om sin avgang, har i ettertid vært gjenstand for kritikk. Blant annet har kritikken gått på at han skal få en million kroner hvert år de neste syv årene, i en tid der Vårt Lands morsselskap Mentor Medier er den største mottager av statlig pressestøtte. Avtalen ble sågar krevd gransket av Vårt Lands største eier i fjor.

 

Kutt og sluttpakker

 

Den nye sjefredaktøren, som er historien første kvinne til å besitte rollen i Vårt Land, må bryne seg på nettopp store kutt. Det ble i januar kjent at Vårt Land må kutte ti millioner kroner og tidligere denne måneden ble det klart at sluttpakker blir tilbudt avisens ansatte.

- Vårt Land er et avisprosjekt jeg er glad i, og tror det er stor bruk for fremover. Mitt mål er at vi skal være best på å undersøke, forklare og debattere brytningene mellom tro og samfunn. Vårt Land skal være en tydelig nisjeavis i mediefloraen, men med et bredt samfunnsprosjekt - og på alle plattformer. Vi skal være en raus møteplass for mangfoldet av kristne, og for hele tros- og livssyns-Norge. Vårt Land skal også bringe viktige religionsdebatter inn i offentligheten, sier Åshild Mathisen ifølge en pressemelding fredag formiddag.

 

Se også:

Ett skritt nærmere å bli USAs første kvinnelige president
Hillary Clinton talte for et jublende publikum etter at det var klart at hun vinner tre nye delstater i den demokratiske nominasjonskampen. Clinton har en klar ledelse til Bernie Sanders i forsøket på å bli nominert til høstens presidentvalg i USA.
00:49
Publisert:
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.