Helge Simonnes går av som sjefredaktør og administrerende direktør i Vårt Land. Det melder avisen Vårt Land i en pressemelding mandag. Simonnes gir seg straks som administrerende direktør, men blir sittende som sjefredaktør til etterfølger er på plass.

«Vemodig»

- Det er vemodig å tre av. Jeg har vært i Vårt Land og Mentor Medier i 30 år, og hadde ikke tenkt at det skulle bli en livsoppgave. Jeg har fått med meg oppgangstidene i mediebransjen. Dette mediehuset er preget av et unikt kollegafellesskap og sterkt engasjement blant leserne.  Det er fortsatt mange sider ved publisheroppgaven som oppleves positivt. Skriving og leserkontakt er stimulerende, men som øverste leder kan man ikke velge ut de lystbetonte oppgavene, sier Helge Simonnes.

Les også: Tjener minst, øker mest dnPlus

Ifjor ga Simonnes seg som administrerende direktør for Mentor Medier, etter å ha hatt jobben i fem år. Nå forlater han altså hele mediehuset. Simonnes sier han ikke er motivert for nye omstillinger.

- Mediebransjen står overfor beinharde utfordringer. Vårt Land får i 2015 et av sine beste år økonomisk sett, og vi har gjort mye bra omstilling i de siste årene. Likevel er det ikke tilstrekkelig, slik markedssituasjonen nå er.  Jeg er ikke lenger motivert for å lede nye, smertefulle omstillingsprosesser. Avtalen om å kunne fratre ved fylte 60 år, ble forhandlet fram for lang tid tilbake. Nå er tiden kommet, og det er en god løsning både for Vårt Land og meg. Jeg har ikke tenkt å legge inn årene. Annen lederjobb er ikke aktuelt, men jeg ser for meg mange interessante oppgaver som frittstående rådgiver.

Les også: Høyre-topp refser Vårt Land-redaktør

Lang fartstid

Konsernsjef Per Magne Tveiten i Mentor Medier skryter av Simonnes.

- Helge har en sjelden evne til redaksjonelt klarsyn kombinert med god strategisk og forretningsmessig teft. Vi er mange som er takknemlig for den innsats han har lagt ned, sier Tveiten, som fra i dag er konstituert administrerende direktør i Vårt Land.

Helge Simonnes har vært sjefredaktør og administrerende direktør i Vårt Land siden 1991 og er en av dem som har sittet lengst i en slik topposisjon. Han har også hatt styrelederverv i Mediebedriftenes Landsforening og Norsk Presseforbund.

 

Se DNtv: De fem beste kjøpene blant Polets nyheter

De fem beste kjøpene blant Polets nyheter
DNs vinanmelder Merete Bø viser frem de fem beste vinkjøpene i Polets novemberslipp.
02:40
Publisert:
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.