Regjeringen skrev i sin plattform høsten 2013 at det skulle utarbeides en nasjonal motorveiplan. Solvik-Olsen understreker at det er behov for en god plan for utbygging av motorveinettet.

– Det ble skrevet en motorveiplan på 60-tallet, uten at den ble fulgt opp. Gode motorveier er nødvendig og har vist seg å gjøre reisen tryggere, sier han.

Statsråden ønsker å bygge ut en infrastruktur som er mer helhetlig og effektiv for å knytte sammen regioner og arbeidsmarkeder ved å redusere reisetid.

– Neste generasjon vil kjøre mer miljøvennlige biler. Det gir ingen mening at enkelte vil skrinlegge eller underdimensjonere veiprosjekter basert på dagens biler, sier Solvik-Olsen.

Ny Nasjonal transportplan kommer våren 2017, og arbeidet med en egen motorveiplan inngår i forberedelsene til denne. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.