Dommen mot David Natera, redaktør i Correo del Caroni, blir av kritikere stemplet som et effektivt angrep mot pressefriheten i landet og et tiltak for å forhindre undersøkende journalistikk.

Mellom mai og september i 2013 publiserte Correo del Caroni en rekke artikler der forretningsmenn med koblinger til jerngruveselskapet CVG Ferrominera Orinoco ble beskyldt for underslag, utpressing og sammensvergelser.

- Correo del Caroni er funnet skyldig i å utøve sin redaksjonelle uavhengighet og å bidra til gjennomsiktighet, raser avisens nåværende redaktør, Oscar Murillo.

Andre forkjempere for ytringsfrihet frykter nå at flere aviser vil tenke på dommen mot Natera og slutte med granskende journalistikk.

Natera er løslatt i påvente av en anke, men han får ikke forlate landet og må møte i retten hver 30. dag inntil anken er levert og behandlet. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.