– Det er delegasjoner i Norge. Oslo forsøker å mekle, sa Guaido under en politisk samling i Caracas torsdag kveld.

Guaido understreket at opposisjonen ikke vil gå inn i «falske forhandlinger».

Opposisjonen har tidligere sagt at president Nicolás Maduro har brukt forhandlinger til å søke å vinne tid og at han tidligere ikke har vært oppriktig med sine innrømmelser.

Samtaler over flere dager

Anonyme kilder har uttalt at samtaler har funnet sted på et hemmelig plass i Oslo i «flere dager» og at delegasjonene var ventet å returnere til Caracas torsdag, ifølge NRK.

Det norske utenriksdepartementet vil verken bekrefte eller avkrefte samtalene.

– Vi har over tid holdt tett kontakt med begge parter. Vi verken bekrefter eller avkrefter norsk engasjement i fredsprosesser og dialoginitiativ, uttalte pressetalsperson Ingrid Kvammen Ekker i UD til NTB torsdag.

Hun la til at Norge er bekymret over situasjonen i Venezuela og oppfordrer partene til å finne en fredelig løsning på konflikten.

Begge sider deltar

Tidligere på dagen opplyste ikke navngitte medlemmer av Venezuelas opposisjonskontrollerte nasjonalforsamling at høytstående representanter fra begge sider er i Oslo der de deltar i samtaler.

Partene skal ifølge nyhetsbyrået AP ha mottatt en invitasjon fra «en gruppe nordmenn». Blant representantene er informasjonsminister Jorge Rodriguez og Stalin Gonzalez i nasjonalforsamlingen. President Nicolás Maduro har selv uttalt at Rodriguez er på et «veldig viktig møte» i utlandet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.