Venstres førstekandidat Guri Melby parkerer alle spekulasjoner om en mulig allianse mellom Ap, Venstre, KrF og Miljøpartiet De Grønne (MDG).

– Vi var veldig tydelige i valgkampen på at vi gikk til valg på et byråd med Høyre, Venstre og KrF. Da kan vi ikke tre, fire dager senere si noe helt annet. Men det betyr ikke at vi ikke kan samarbeide i enkeltsaker, sier Melby til NTB.

MDG på vippen

MDG er på vippen i hovedstaden og avgjør om det blir Arbeiderpartiet med støtte fra SV og Rødt – eller Høyre med støtte fra Venstre og KrF – som inntar byrådskontorene i Oslo rådhus.

Men sittende byrådsleder Stian Berger Røsland (H) har uttalt at han tror det blir vanskelig for et Høyre-byråd å forene Fremskrittspartiet og MDG bak et Høyre-byråd.

Søke gjennomslag

I Bergen er Ap og KrF blitt enige om å inngå byrådssamarbeid, og gjennomføre samtaler med både SV, MDG, Venstre og Senterpartiet.

Melby sier til NTB at Ap gjerne får snakke med henne, men at et formelt samarbeid er «utelukket».

– Skulle det bli et mindretallsbyråd, med Ap alene, så er det ikke utelukket at vi kan forhandle og samarbeide med byrådet. Vi jobber hele tiden for mest mulig innflytelse for vår politikk, og det innebærer å være i konstruktiv opposisjon i bystyret, sier Melby.

SV velger vei

Det bredt sammensatte representantskapet i Oslo SV tar torsdag kveld stilling til om partiet skal forhandle med Ap med sikte på en samarbeidsavtale eller med tanke på å tre inn i et byråd.

Begge forslag ligger til behandling, etter at fylkesstyret i Oslo SV ifølge Dagsavisen ikke klarte å samle seg om et mandat der alle muligheter skulle være åpne.

Ifølge avisen er SV-ledelsen positiv til at SV går inn i et byråd, mens et betydelig mindretall i fylkesstyret heller ønsker en samarbeidsavtale.

Les også: - Man kan markedsføre fra en sofa

Northug-effekten: Sponsorinntektene til langrenn har økt med 53 mill.

- Dette er min fjerde baby. Jeg har jo tre unger

 

Se også: (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik løper du Oslo Maraton:

Slik løper du Oslo Maraton
00:00
Publisert: