Kravene ble vedtatt på Venstres krisemøte om bompenger onsdag, da stortingsgruppen tok for seg Frps skisse til løsning på striden og utarbeidet sitt eget forslag.

Senere samme dag møttes lederne i regjeringspartiene – med unntak av Frp-leder Siv Jensen – i statsministerboligen. Venstre krevde da følgende, ifølge Aftenposten :

* Nullvekstmålet skal ligge fast.

* Ingen flere biler inn til byene (nullvekstmålet) er en forutsetning for å bevilge midler til bomreduksjon.

* Balansen mellom kollektiv og bomreduksjoner må endres. Kollektiv må styrkes mer enn bomreduksjoner i forhold til Granavold-plattformen (regjeringens politiske plattform).

* Bomreduksjoner som del av styrkede bypakker kan aksepteres, men må skaleres ned som del av 70-prosenten.

70-prosenten viser til hovedkravet i den mye omtalte skissen, som Frp nå forholder seg til, om at staten øker sitt bidrag i finansieringen av storbypakkene fra 50 til 70 prosent.

NTB får bekreftet opplysningene fra en kilde i Venstre. Det understrekes at kravlisten er ment som et svar på kravene Frps landsstyre ble enige om før sommeren.

Frp-leder Siv Jensen var ikke med på onsdagens møte, og hun har de siste dagene vært tydelig på at partiet er ferdig med å forhandle om bompenger.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.