Teleselskapet Ventelo fikk ikke napp da de i vår forsøkte å selge hele selskapet under ett, og Ventelo Norge, Ventelo Sverige og Ventelo Danmark legges derfor nå ut til salg hver for seg.

Ifølge Teleavisen skal både TDC og en gruppering rundt Bredbåndsalliansen / BaneTele og Network Norway være klar til å legge inn bud på Ventelo Norge. Etter det avisen erfarer skal budfristen være en gang i slutten av november.

Ventelo Norge er i følge avisen verdt to milliarder kroner. Kjernen på bedriftssiden er Catch-nettet, som i sin tid ble kjøpt for én milliard kroner. 100 000 bedriftskunder på mobil er heller ikke å forakte.

Fortsatt hånd i hanske
Ventelo og BaneTele passer så godt sammen at BaneTele-styret gikk av i protest da Næringsdepartementet gikk i mot styrets anbefaling om å selge halve BaneTele til Ventelo, og heller valgte å selge til Bredbåndsalliansen.

BaneTele trenger trafikk i sitt nett, og Network Norway, som nylig allierte seg med Tele2 på nettsiden, trenger å øke antall kunder i egen virksomhet.

Lite overlapping
TDC fokuserer på bedriftsmarkedet. De bygger ut sitt bredbåndsnett med lite overlapping til Catch-nettet, og har sine mobilkunder på mvno-avtale hos Telenor, akkurat som Ventelo. TDC har ifølge Teleavisen behov for en sterkere posisjon i Norge.

Lite integrasjonsevne
TeliaSonera, som lenge har vært ansett som en soleklar kjøpskandidat, anses ikke som en sannsylig budgiver. De har nok både penger og interesse, men ettersom de ennå ikke har klart å inkorporere NextGenTel i sin norske organisasjon bør de ikke svelge unna enda mer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.