Det fremgår av estimater SME Direkt har hentet inn for TDN Finans blant ni meglerhus.

Driftsinntektene estimeres til 705 millioner kroner, varierende fra 650 til 734 millioner kroner.

For fjerde kvartal 2005 er det estimert driftsinntekter på 743 millioner kroner, et driftsresultat på 91 millioner kroner og resultat før skatt på 95 millioner kroner, inkludert restruktureringskostnader på 15 millioner kroner.

Kjøp
Syv av analytikerne har kjøpsanbefaling på Tomra på dagens kursnivå, mens to analytikere anbefaler å redusere beholdningen av Tomra-aksjer.

Spennende med Tyskland
- Det er knyttet spenning til utviklingen i Tyskland og hvilke avtaler Tomra vil få, samt lønnsomheten for avtalene. Dernest hvilken lønnsomhet og vekst de får ut av andre etablerte markeder, og til slutt hvilke øvrige markeder selskapet er i stand til å utvikle, sier en analytiker til TDN Finans fredag.

Selskapet prises til en P/E på rundt 400 for 2005, 19 for 2006 og 17 for 2007 basert på kurs fredag 7.oktober på 48,20 kroner.

Les den fullstendige estimatartikkelen på dn.no/finans(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.