En gang for ikke så mange år siden mente Apple at 3,5 tommer var perfekt størrelse for en smarttelefonskjerm. Siden har det bare gått en vei. Telefonene har blitt stadig større, ledet av blant annet Samsung og deres Galaxy Notes- serie.

Og ved siste Iphone-lansering kom også Apple etter med sin egen gigant - Iphone 6 pluss.

Bare å venne seg til

Mobiler med skjerm på over 5,5 tommer kalles gjerne for "phablets", en blanding av ordene "phone" og "tablet", altså en krysning mellom telefon og nettbrett. Mange mener disse mobilene er for store, men ifølge en rapport fra analyseselskapet Juniper vil salget fortsette å vokse kraftig. De venter at det vil selges 138 millioner slike giganter i år, og at salget vil passere 400 millioner enheter i 2019, skriver Digitaltrends.com.

Med denne veksten tror Juniper at telefon/nettbrett-hybridene vil gå fra å være et nisjeprodukt til en ny standardstørrelse.

Brukes annerledes

Juniper baserer sin analyse på salgstall, men også på bruken av smarttelefoner. Slike enheter brukes stadig mer til å surfe på internett, spille spill, se filmer og andre aktiviteter som blir bedre med større skjerm.

Juniper forvventer også at salget av "phablets" vil skade salget av nettbrett, fordi de store mobiltelefonene dekker mye av det samme behovet.

Les også: Lekre lydplanker for lekre tv-er

Apple overrasker med rekordsalg av iphone  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.