Venter færre Tesla leveranser

Neste uke legger Tesla frem foreløpige tall for andre kvartal. Investorer holder pusten når det blir klart akkurat hvor hardt korona har rammet elbilprodusenten.

Siden elbilprodusenten Tesla slapp resultat for første kvartal i slutten av april, har aksjen steget nesten 20 prosent, og bikket sågar den magiske grensen der aksjen ble handlet til over 1000 dollar stykket ved flere anledninger tidligere i juni.

Sluttkurs fredag var 959,74 dollar, og siden koronabunnen på børs i midten av mars, har aksjen steget svimlende 165 prosent.

Derfor er det knyttet spenning til hva toppsjef Elon Musk og Tesla kan melde om fra andre kvartal. De foreløpige tallene er ifølge Marketwatch ventet å komme torsdag neste uke, og investorer på Wall Street vil følge nøye med på hvor hardt korona har rammet selskapet.

Fabrikken i Freemont i delstaten California på USAs vestkyst ble nødt til å stenge en periode på grunn av lokale smitteverntiltak, og fabrikken i Shanghai i Kina, som ble åpnet tidligere i år, er ventet å ha spilt en stor rolle i om Tesla klarer å nå analytikernes forventninger.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.