DNB Markets foretrekker DNB og Danske Bank i Norden. Meglerhuset venter at fjerde kvartal blir nok et sterkt kvartal for bankene i Norden. Danske Bank foretrekkes på grunn av gjenopptakelse av utbytteutbetaling og DNB på eiendelskvalitet, går det frem av en bankoppdatering fra DNB Markets mandag.

DNB Markets venter at fokuset vil være på utbytteutbetaling.

I tillegg venter DNB Markets at kvalitet i låneporteføljene vil være et tema dette kvartalet, hvor meglerhuset ser en bedring innen shipping, spesielt for DNB, samtidig som det ser fortsatt positive tegn i Danmark.

På den andre siden viser DNB Markets til at bankene har gitt signaler om en avmatning i den økonomiske utviklingen i Norge, og det ventes en grundig gjennomgang av kvaliteten av norske utlån.

Meglerhuset har i snitt oppjustert eps-estimatene i sektoren med en prosent for 2014 og med tre prosent for 2015.

DNB Markets har oppjustert kursmålene til alle de svenske bankene og oppgradert Handelsbanken og Swedbank fra hold til kjøp, mens Nordea forblir toppvalget blant svenske banker.

DNB Markets har en kjøpsanbefaling på Danske Bank, mens meglerhuset ikke har noen anbefaling på DNB.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.