StatoilHydro-sjef Helge Lund leverte tidenes resultat i første kvartal.

Les mer her:
Resultatfest i StatoilHydro

Nå er forventningene til selskapet skrudd enda høyere:

StatoilHydro ventes å legge frem et driftsresultat på 59,9 milliarder kroner i andre kvartal 2008, viser gjennomsnittet av estimater SME Direkt har hentet inn for TDN Finans blant 16 analytikere.

Resultat før skatt ventes til 60,0 milliarder kroner, mens nettoresultatet estimeres til 18,1 milliarder kroner.

Og hele 13 av 15 analytikere anbefaler kjøp av aksjen.

Les også: Plukk vinneraksjene nå

Høye olje- og gasspriser
StatoilHydros olje- og gassproduksjon i andre kvartal ventes i snitt til 1,720 millioner fat per dag, ned fra 1,889 millioner fat per dag i første kvartal.

I forbindelse med førstekvartalspresentasjonen meldte StatoilHydro at vedlikehold var ventet å påvirke produksjonen i andre kvartal med rundt 55.000 fat per dag. Samtidig meldte selskapet at det også var ventet lavere avtak av gass, og fortsatt høy leteaktivitet.

Konsensusestimatet for produksjonen i 2008 er 1,775 millioner fat per dag, mens StatoilHydro har guidet en entitelment-produksjon på 1,75 millioner fat per dag ved en oljepris på 75 dollar fatet, der gjennomsnittlig egenproduksjon (EK-produksjon) anslås til 1,9 millioner fat per dag. Analytikerne venter at produksjonen vil stige til 1,86 millioner fat per dag i 2009.

"Robust" produksjon
First Securities skriver i en oppdatering i forbindelse med andrekvartalsrapporten at løpende EPS vil stige med 13 prosent kvartal over kvartal til 5,36 kroner, og at inntjeningen i kommende kvartaler vil stige både som følge av høyere produksjon og høyere oljepriser. First skriver at det likevel ikke ventes at andre kvartal vil fullt ut reflektere selskapets inntjeningspotensial, og at produksjonen vente å være "betydelig lavere" i andre kvartal sammenlignet med første kvartal, hovedsakelig som følge av vedlikehold og et sesongmessig lavere gassalg.

Realisert gasspris for StatoilHydro i andre kvartal ventes å bli 2,24 kroner per kubikkmeter, mens Statoil rapporterte en pris på 1,53 samme periode året før og 2,06 kroner i første kvartal 2008.

SEB Enskilda skriver i en oppdatering datert 24. juli at det ventes at StatoilHydros produksjon av olje og gass har vært "relativ robust" i kvartalet, hvor vedlikeholdsarbeidet som var ventet å påvirke produksjonen delvis ble kompensert av en sterk produksjon av naturgass.

Enskilda venter realisert gasspris på 2,2 kroner per kubikkmeter, og gjennomsnittlig produksjon på 1,720 millioner fat oljeekvivalenter per dag i kvartalet basert på relativt sterke gassvolumer.

13 av de 15 analytikerne som oppgir sine anbefalinger anbefaler kjøp av Statoil-aksjen på dagens kursnivåer. En anbefaler hold, mens en analytiker anbefaler salg.

Analytikerne har i gjennomsnitt et kursmål på 227 kroner, mens aksjen mandag 28. juli handles rundt 163 kroner.

Følg med på DN Energi - StatoilHydro legger frem resultat for andre kvartal 2008 fredag 1. august kl 08.00.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.