-Rentene falt videre sammen med utlandet etter de svake sysselsettingstallene fra USA fredag. I tillegg er det forventninger til at kjerneinflasjonen vil nærme seg null og kanskje deflasjon, og dermed begynner man å prise inn ytterligere rentekutt igjen, sier en obligasjonsmegler til TDN Finans.

Han peker blant annet på OECDs årlige rapport om norsk økonomi som ble lagt frem mandag. Ifølge megleren tolker markedet rapporten som at inflasjonen kan bli liggende lav en god stund fremover.

-OECD ser ingen fare for økt inflasjon på kort og mellomlang sikt, sier han.

Onsdag offentliggjør Statistisk sentralbyrå (SSB) inflasjonstallene for februar, og ifølge en undersøkelse TDN Finans har foretatt venter økonomene i gjennomsnitt at kjerneinflasjonen (KPIJAE) vil stige med 0,1 prosent på årsbasis.

-Dersom inflasjonen kommer ut på linje med forventningene ligger det til rette for at sentralbanken kutter med 0,25 prosentpoeng og opprettholder en lempende pengepolitisk holdning. Skulle man få enda en kollaps i inflasjonen kan det imidlertid være at de vil kutte med mer, sier sjeføkonom Thomas Ekeli i Pareto Securities til TDN Finans.

Torsdag er det rentemøte i Norges Bank, der sentralbanken også legger frem årets første inflasjonsrapport. Ifølge en undersøkelse TDN Finans har foretatt venter 9 av 11 økonomer at renten blir satt ned, og de aller fleste tror kuttet blir på 0,25 prosentpoeng.

Renten på det tiårige norske statsobligasjonslånet NST 470 noteres til 3,98 prosent, mens differansen til tilsvarende tyske er på seks punkter. Euroen handles til 8,6581 kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.