Det bekreftet Det hvite hus onsdag.

G20-gruppen, som består av EU og 19 av verdens økonomiske stormakter, samles til krisemøte i Washington 15. november.

Skal bli enige om nye rammer
Dermed har USA kommet over sin motvilje mot et slikt møte, skriver FT.com.

- Lederne skal gå igjennom fremskrittene som er gjort i forbindelse med den pågående finanskrisen, komme frem til en felles forståelse om årsakene for krisen og bli enige om et felles sett med prinsipper for å reformere regulatoriske og insitusjonelle rammer for verdens finanssektorer, sier pressetalskvinne Dana Periono i Det hvite hus ifølge FT.

Frankrikes statsminister Nicolas Sarkozy og Storbritannias statsminister Gordon Brown er blant initiativtagerne til møtet.

I USA har imidlertid møtet møtt motvilje. Og tidpsunktet for møtet er fortsatt vanskelig for den amerikanske regjeringen.

Toppmøtet går nemlig av stabelen bare en og en halv uke etter presidentvalget. På dette tidpsunktet har den sittende presidenten mistet mye av sin inflytelse, og dermed kan verten komme til å bli den valgte presidenten.

Gordon Brown har tidligere uttalt at verden trenger et nytt Bretton-Woods: Det trygge gull

Ifølge Perino har både Barrack Obama og John McCain blitt gjort oppmerksomme på møtet, og begge skal ha vært positive.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.