Økt arbeidsledighet og enda flere fattige er noe av det Christine Lagarde trekker fram i en bloggpost fredag. Det er anslått at Syrias økonomi har krympet til rundt halvparten av det den var før borgerkrigen brøt ut i 2011, samtidig som landet opplever en inflasjon på flere hundre prosent. I Jemen ble BNP redusert med mellom 25 og 35 prosent i fjor.

Tilskudd og lån

Lagarde sier det internasjonale samfunnet må være forberedt på å trappe opp den langsiktige bistanden i regionen for å gjenoppbygge infrastruktur og institusjoner. Innlegget er skrevet i forbindelse med fondets rapport om de økonomiske kostnadene ved konfliktene i Midtøsten.

Giverland har hittil lovet å gi over 11 milliarder dollar til Syria og andre land fram mot 2020. Men selv om alle disse pengene faktisk blir gitt, «vil det ikke være nok, gitt hvor stor krisen er», skriver Lagarde. Støtten bør gis som pengetilskudd og fordelaktige lån for å lette den økonomiske byrden på mottakerlandene, mener hun.

– Stort ansvar

Lagarde skriver at over 20 millioner er fordrevet i regionen, i tillegg til 10 millioner flyktninger, det største tallet siden andre verdenskrig.

– Det internasjonale samfunnet har et stort ansvar for å hjelpe landene i regionen med å takle situasjonen. Vi er beredt til å gjøre vårt, skriver IMF-sjefen i en kommentar som ble sendt ut i forkant av neste ukes høynivåmøter i FN om flyktninger og migranter.

Følg markedene med DN Investor

Hør DNs podcast «Finansredaksjonen» om septemberskrekken: Sjefstrateg Peter Hermanrud i Swedbank forklarer hvorfor aksjemarkedet gjør det så dårlig i september.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Treningsgründernes suksessoppskrift: Slik trenes hele kroppen i løpet av én uke
Daglig leder Linn Herland ved Barry's Bootcamp i Bergen viser fem favorittøvelser som kombinerer flere ulike muskelgrupper.
03:40
Publisert:

Første elektriske lastebil på norske veier
Erna Solberg prøvekjører den nye elektriske lastebilen til dagligvaregrossisten ASKO. - Bare glad jeg slipper å rygg, sier statsministeren. Lastebilen har en nyttelast på 18 tonn, og en rekkevidde på ca 20 mil.
01:22
Publisert: