En bølge av kritikk skyllet over det danske selskapet etter at Ai i høst ble nektet å kjøpe et stort antall legoklosser.

Dette ble forklart med at Lego lenge hadde hatt som praksis å avvise slike bestillinger hvis klossene skulle brukes til å fremme en politisk agenda.

Onsdag opplyste selskapet at praksisen er endret. Kunder som legger inn bestillinger på store klossekvanta, vil ikke lenger bli spurt hva klossene skal brukes til.

I stedet vil selskapet be storkundene om å opplyse at selskapet ikke støtter prosjektene deres dersom klossene brukes til å bygge ting som stilles ut offentlig.

Ai Weiwei mener den danske lekegigantens snuoperasjon er en seier for ytringsfriheten.

– Jeg mener Lego har gjort et godt valg, sier han til BBC.

Kunstneren ønsket å kjøpe legoklosser for å lage portretter av australske menneskerettsaktivister. Prosjektet ble i stedet gjennomført med klosser som ble donert av Ais støttespillere. (©NTB)

Les også:

Frykter Kina-sjokk: - Da får vi bråstans

Derfor kan 10-13 dollar være en riktigere oljepris  

  DNB: Dette skjer med boligmarkedet hvis oljeprisen blir liggende

Se DNtv: De fem beste billigkjøpene på Polet

De fem beste billigkjøpene på polet
Slunken lommebok etter jule- og nyttårsfeiringen? DNs vinanmelder gir deg de fem beste billigkjøpene på Vinmonopolet.
02:36
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.