For få regjeringer utnytter tobakksavgifter fullt ut til å hindre folk i å røyke, hjelpe dem til å kutte ned eller slutte, mener Verdens helseorganisasjon (WHO).

WHO anbefaler at minst 75 prosent av prisen på en pakke sigaretter bør være avgifter.

I en ny rapport skriver FN-organisasjonen at en person dør av tobakksrelaterte sykdommer omtrent hvert sjette sekund, noe som utgjør rundt 6 millioner mennesker per år.

Tallet er ventet å stige til mer enn 8 millioner personer per år innen 2030, med mindre stramme tiltak settes i verk for å kontrollere det WHO kaller en tobakksepidemi.

Rundt en milliard personer på verdensbasis røyker, men mange land har ekstremt lave tobakksavgifter, og noen har ingen tobakksavgifter i det hele tatt, ifølge WHO.

 

Les også: Aksjestrateg: - En gedigen spekulasjonsboble som er i ferd med å sprekke

Ellevill budrunde: - Det var helt kaos

Jus-ekspert: Tre viktige sider i Yara-dommen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.