Isen på Grønland er i ferd med å forsvinne i havet i et mye raskere tempo enn tidligere beregninger har vist. Mye av årsaken er global oppvarming, viser en ny rapport fra NASA og Universitetet i Kansas som vekker oppsikt blant klimaforskere, skriver Dagsavisen.

-Ti ganger så raskt
Hittil har beregninger vist at Grønlandsisen kan smelte i løpet av en tusenårsperiode. Nå frykter forskerne ifølge den nye studien som er presentert i Science imidlertid at havnivået kan øke ti ganger så raskt.

– Dersom hele isen på Grønland skulle smelte, vil det føre til en økning på havnivået på sju meter. Dersom «bare» 20 prosent smelter, vil havnivået øke med rundt halvannen meter. Det vil bety katastrofe for enkelte land, sier direktør Pål Prestrud i Cicero senter for klimaforskning til avisen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.