DN skrev i april at Høyesterett har gitt Sarpsborg-entreprenør John Kristianslund medhold i kravet om tvangssalg av villaen til valutamegler Nils-Johan Pedersen. Kristianslund har ventet siden 2012 på et oppgjør fra Pedersen, og har i mellomtiden hatt pant i valutameglerens sveitservilla på Malmøya i Oslofjorden.

Nå er villaen fra rundt 1880 lagt ut tvangssalg med prislapp på 15 millioner kroner. Sveitservillaen har et bruksareal på 176 kvadratmeter og står på 4097 kvadratmeter stor tomt hundre meter fra sjøen, ifølge annonsen. Boligen var tidligere eid av borgermester Evald Rygh og familien Anker, heter det videre.

Det er registrert pant på eiendommen for til sammen 25 millioner kroner. I tillegg til Kristianslunds pant på vel fire millioner, har Fokus Bank hatt et pant på syv millioner siden 2001. Verdibanken har også sikret seg pant for 14 millioner, hvorav ni millioner ble tinglyst i februar i fjor sammen med en urådighetserklæring på eiendommen.

- Hvis de underliggende forhold viser seg å være reelle, så er eiendommen overbeheftet. Dette jobber jeg med å finne ut av, sier advokat Per Christian Frich, som står for tvangssalget.

Valutamegler Nils-Johan Pedersen fikk rundt 2008 både den kristne forretningsbanken Verdibanken og nøkkelpersoner i banken til å investere millionbeløp i sitt selskap Carat Financial Group. Pedersen lovet kundene en avkastning på seks prosent i måneden gjennom handel med valuta i spotmarkedet, og enkelte fikk også garantier på fortjenesten.

Flere andre interessenter kom til, og 51-åringen fortalte i et intervju med DN i november 2012 at han forvaltet penger for til sammen 80 norske kunder. Han skal ha fått 40 millioner kroner til å vokse til over det dobbelte gjennom valutahandel. Men tradingen var uregulert og uregistrert av Finanstilsynet. Pedersen forklarte til DN at forvaltningen ble gjort gjennom Silicon Valley Investment Group i USA, et selskap som er registrert nedlagt i 2004.

Carat Financial Groups siste revisorgodkjente regnskap stammer fra 2009, og før jul i 2012 ble Nils-Johan Pedersens virksomhet pålagt stanset av Finanstilsynet.  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.