Yahoo opplyser at det avtalte salget av selskapets kjernevirksomhet til internett- og mobilgiganten Verizon har blitt utsatt i flere måneder.

Det var ventet at avtalen skulle sluttføres i løpet av inneværende kvartal, men på grunn av «arbeid som kreves for å møte sluttvilkår» er den utsatt til neste kvartal, opplyser Yahoo i forbindelse med fremleggelsen av selskapets kvartaltall tirsdag kveld norsk tid. 

Selskapet melder at de jobber for å avslutte transaksjonen så snart som praktisk mulig.

Internett- og mobilgiganten Verizon kjøper Yahoo for drøyt 41 milliarder kroner, noe som betyr slutten for selskapet som åpnet internett for amerikanere flest på 1990-tallet.

Hacker-etterforskning

Amerikanske myndigheter har innledet en etterforskning for å avdekke hvorvidt Yahoo burde ha informert investorer tidligere om to store brudd på datasikkerheten, ifølge the Wall Street Journal.

I september i fjor opplyste Yahoo 500 millioner Yahoo-brukere ble hacket i 2014. I desember informerte de om et nytt hackerangrep, dette i 2013, som hadde berørt over én milliard brukere. 

«Skammelig»

- I et større persepektiv ser vi fortsatt på dette oppkjøpet som en noe skammelig slutt for Yahoo, som i 1999 var datidens Facebook eller Google, skriver analytiker Mark Mahaney i RBC Capital Markets i en oppdatering tirsdag. 

Det sosiale nettverket Facebook og internettselskapet Google, som er notert på børs under navnet Alphabet, er regnet som to av de mest vellykkede internettselskapene i verden med markedsverdi på henholdsvis 370 og 580 milliarder dollar. 

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.