– Helse vest får mest penger, fordi det er de fylkene som er hardest rammet. I tillegg vil de to sørlandsfylkene og Møre og Romsdal få penger, sier helseminister Bent Høie (H) til NRK.

Det foreslås et ettårig tilskudd til helseforetakene som er pliktet til å melde fra om sysselsettingseffekten.

– De har store oppgaver, det er mye vedlikehold som bør gjøres på sykehusene på hele Vestlandet. Nå kan de gjøre det raskere. Vi slår to fluer i en smekk; vi bidrar til å dempe veksten i arbeidsledigheten og vi oppgraderer offentlige bygg, sier Høie.

I perioden 2002 til 2014 er det investert for 95 milliarder kroner. De siste to årene, samt planer for de kommende årene, viser gjennomsnittlige årlige investeringer på om lag ti milliarder kroner.

Til sammenligning var gjennomsnittlig investeringsnivå på 1990-tallet 3 milliarder kroner årlig, ifølge Helsedepartementet. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Stordalen gir 5000 gratis hotelldøgn til flyktninger

Nå kan du kjøpe lisensfri tv-skjerm

Kronen styrker seg mot dollar og euro  

Se DNtv:

De 5 beste kjøpene på høstens vinslipp
I høst slippes 54 nye viner ut på vinmonopolet. Ikke alle er verdt å kjøpe, men her er de 5 beste kjøpene.
02:43
Publisert: