Volkswagen på topp
Det ble registrert 11.322 biler sist måned, en oppgang på 397 biler fra februar 2012, , viser ferske bilsalgstall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken.

Det mest populære merket i februar og så langt i år er Volkswagen, som har passert Toyota på statstikken.

Samtidig som elbiler og hybridbiler får stadig større utbredning, kjøper nordmenn bensinbiler som slipper ut mindre Co2.

Antallet bilkjøpere som velger dieselmotor er stadig på vei ned, og i februar hadde 54,2 prosent av de nye bilene dieselmotor, mens dieselbilene sto for hele 70 prosent av nykjøpene i samme måned i fjor.

Flere miljøbiler
I februar ble det registrert 334 personbiler med elmotor. Det er en økning på drøyt åtte prosent på ett år. LIkevel er det en nedgang i markedsandel ettersom bilsalget økte mer enn elbilsalget.

Salget av biler som kan skifte mellom bensin-diesel/elektrisk hybriddrift, så kalte hybridbiler mer enn doblet salget sist måned. Det ble registrert 588 nye personbiler med slike motor, det er hele 311 flere enn i februar i fjor.

Gjennomsnittlig Co2-utslipp for alle de nye personbilene i februar var 128 gram per kilometer, en nedgang på 2 gram per kilometer.