De siste årene har digitale og sosiale medier spist seg inn på tradisjonelle medier som annonseportaler, og bloggere fungerer i stadig større grad som levende reklameplakater. Utviklingen har endret markedsbudsjettene i de fleste bransjer, også i musikkindustrien.

– Vi bruker ingen penger på tv- eller avisreklamer, sier Silje Larsen Borgan (30), sjef i selskapet Little Big Sister (LBS), med blant annet Karpe Diem og Marit Larsen i stallen.

Hun forteller at Youtube, Facebook og Google har tatt over budsjettposter som tidligere het «print» og «tv».

«Hvite menn som pusher 50»

– Før hver utgivelse avtaler vi hvilke summer vi skal bruke på hver sosiale kanal, sier Borgan, og legger til at det for få år siden ville vært utenkelig ikke å bruke en eneste krone på tv- og avisannonser.

Nye kanaler for distribusjon av musikk har ifølge Borgan gjort at musikkvideoen er blitt relevant som format. Videoen kan enkelt spres via kanaler som Youtube og Facebook.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.