EU-kommisjonen mener at det midlertidige europeiske stabilitetsfondet (EFSF) bør bli brukt til å støtte rekapitaliseringen av banker når private og nasjonale kilder til kapital ikke er tilgjengelig.

Det opplyser kommisjonen på sine nettsider onsdag.

EU-kommisjonen oppfordrer samtidig til en koordinert tilnærming for å styrke Europas banker.

Kommisjonen legger frem et veikart av tiltak som trengs for å gjenopprette tilliten til euroområdet og EU.

Det er behov for et raskt svar på problemene i Hellas, en styrking av euroområdets sikring mot kriser, en koordinert tilnærming for å styrke Europas banker, styrke stabilitets- og vekstpolitikken, og bygging av en robust og integrert økonomisk styring for fremtiden.

EU-kommisjonens president Jose Barroso sier også at EU må "maksimere" kapasiteten til det midlertidige europeiske stabilitetsfondet EFSF og akselerere lanseringen av det permanente ESM, helst til midten av 2012.

Det sier han i EU-parlamentet i Brussel onsdag, ifølge Bloomberg News.

Barroso sier også at kommisjonen vil foreslå forslag til felles "stabilitets"-obligasjoner innen utgangen av året.

Han opplyser videre at EU-kommisjonen har intensjon om å forlenge rammeverket for statstøtte for banker utover 2011.

Kommisjonen oppfordrer til en koordinert tilnærming for å styrke bankene i Europa. Dette bør baseres på en revurdering gjennomført av overvåkningsmyndighetene ved bruk av midlertidig betydelig høyere kapitaldekningsrater med høyeste kvalitetskapital hensyntatt eksponering.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.